Brigada al CRAE Llars Infantils Torre Vicens- Actua

actuaEl passat mes d’abril membres d’ÒpticsxÓn van atendre als infants de entre 3 i 17 anys del Centre d’acció educativa gestionat per ACTUA Cooperativa d’Iniciativa Social.

ACTUA , desenvolupa projectes d’atenció residencial a infants i adolescents tutelats per la Generalitat , inserció laboral de joves amb dificultats socials, i la dinamització d’espais i àmbits educatius per la millora de la convivència i la prevenció de situacions de risc .

Des d'OxO s'entén que una mala salut visual de la població d’un país o regió no permet un bon desenvolupament personal o comunitari, alhora que accentua la marginació i les desigualtats en les possibilitats de desenvolupament entre les persones. 
Amb la nostra estada al CRAE hem valorat l’atenció de la salut visual dels infants, proporcionant correcció òptica-optomètrica en els casos necessaris, i amb això col·laborant en el seu desenvolupament.

17a fira d'entitats de voluntariat de Girona

Òptics x mÓn participarà en la dissetena fira d'entitats de voluntariat social de Girona.   

cartell 17a FIRA- ENTITATS

La Federació Catalana de Voluntariat Social, juntament amb Festival Strenes, organitza el proper dissabte 22 d’abril, de 17 h a 21 h, la XVII Fira d’Entitats de Voluntariat. Amb l’objectiu de donar a conèixer a la població gironina l’activitat que desenvolupen les entitats de voluntariat de la comarca, més de 40 entitats es reuniran a la Plaça Catalunya de Girona per apropar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la seva tasca i a la vegada, sobre el paper que té el voluntariat dins les entitats. A més, tindran l’oportunitat d’animar a la gent a col·laborar en el seu dia a dia.

A les 16.30 h hi haurà la cercavila amb els “Gegants de Riudarenes” que sortiran des de la Plaça Catalunya, fins al Punt Trobada de la Rambla i tornar a la mateixa plaça. Dins el mateix espai hi haurà food trucks i espais de consumició.

A les 18 h, els responsables del Festival Strenes i representants de les institucions, acompanyats pels membres de la Federació Catalana de Voluntariat Social, inauguraran la fira amb els parlaments de benvinguda. Seguidament, passejaran per la fira per a conèixer el projecte de les entitats. Les entitats seran les encarregades de realitzar diferents tallers de sensibilització i d’oci per tal d’amenitzar la jornada.

fira entitats Girona DSC04232 (13)

Per altra banda, tindran lloc els diferents concerts programats pel Festival amb Marion Harper (19.00 h), Dr. Calypso (22.00 h) i Buhos (00.00 h).

Got solidari

Com a novetat d’enguany, es posarà a la venda a les barres del festival el “Got del Voluntariat” a un preu d’1 €. Un percentatge de la recaptació que s’aconsegueixi amb la venda del got es destinarà al “Premi Strenes”, una nova modalitat de premi que s’atorgarà a una entitat social que presenti el seu projecte dins la convocatòria dels Premis Nit del Voluntariat 2017, el proper 24 de Novembre.

El projecte de la Fira s’ha pogut tirar endavant un any més, gràcies a les col·laboracions de: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya-Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, Festival Strenes i de totes les entitats i persones voluntàries participants.

Graduació de la vista a refugiats

01 fotos oxo 12 11 16Aquest 12 de novembre un equip de oxo, vam poder graduar a unes persones refugiades que han aconseguit arribar fins a Catalunya. Nosaltres 4, l'Estel, la Cristina, la Carme i l'Ada vam estar a la Casa de la Solidaritat de Santa Coloma i allà va ser on els vam rebre i vam examinar 5 persones, de les quals només una d'elles necessitarà ulleres. El muntatge es farà durant aquesta setmana que ve i li donarem el més aviat possible. Ha estat un plaer i una bona experiència, ajudar en el nostre àmbit i millorar la visió de persones que no ho tenen tan fàcil!
 
03 foto oxo 12 11 16     02 foto oxo 12 11 16  
 

 

On som?

mapa seu oxo

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

TERRASSA
Violinista Vellsolà 37, 08222  
GIRONA
Carrer de l'olivera 3, 2n 1ra, 17004
SANTA COLOMA DE GRAMENET
Carrer Enric Granados, 7-11, local 2. 08924
BARCELONA
Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, 84, 08024